DJI Mini 2 biedt 4K resolutie en bitrate van 100 Mbps

DJI heeft een opvolger van de populaire Mavic Mini drone uitgebracht. Het gaat om de DJI Mini 2, die qua uiterlijk als twee druppels water op zijn voorganger lijkt. Zelfs het gewicht is gelijk gebleven: nèt geen 250 gram. Maar de camera heeft een flinke update gekregen: het is nu mogelijk om te filmen in 4K resolutie.

Het grootste nadeel van de eerste generatie Mavic Mini was niet zozeer de maximale resolutie van 2,7K. Met name de zeer lage bitrate van 40 Mbps zorgde ervoor dat de ieniemienie-drone niet supergoed presteerde op het gebied van videoproductie.

Dat is flink verbeterd met de DJI Mini 2. Niet alleen kun je tot maximaal 4K resolutie filmen (bij 25 of 30 fps), ook is de bitrate spectaculair verhoogd, namelijk naar 100 Mbps. Dat betekent dat de Mini 2 dus een stuk beter presteert op het vlak van dronevideo.

Andere verbeteringen betreffen de toevoeging van OcuSync 2.0 voor de video-overdracht naar de controller. De verbinding zal veel stabieler zijn en bovendien profiteer je van een groter bereik. Een andere verbetering zit ‘m in de motoren. Die zijn een stuk krachtiger, volgens DJI is windkracht 5 geen probleem voor de Mini 2.

Je leest alles over deze nieuwe drone op Dronewatch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wil je meer lezen over het vliegen en filmen met een drone? Dan is het boek 'Dronevideo's maken' iets voor jou!

• Vlieg- en camerabewegingen
• Alle camera-instellingen
• Video monteren
• Praktijktips en regelgeving

Het boek is te koop bij alle boekhandels in Nederland en België. Bestel je liever online? Dan kun je onder andere terecht bij bol.com.

Bestel het boek bij Bol.com

Bestel het boek!