Deze korte Hollywoodfilm werd in zijn geheel geschoten met een iPhone en een drone

Heb je voor een Hollywoodproductie honderdduizenden dollars aan camera-apparatuur nodig? Nee, allang niet meer: tegenwoordig kun je als filmmaker met een smartphone en een eenvoudige drone films maken met een extreem hoog cinematisch gehalte. Dat bewijst filmmaker Zack Snyder met zijn korte film Snow Steam Iron, die in zijn geheel werd gefilmd met een iPhone en een DJI drone.

De film duurt slechts vier minuten, maar in die korte tijd weet Snyder een zeer beklemmende sfeer op te wekken. Dat doet hij middels grauwe scenes, waarin flink wat geweld en bloed is te zien. De film werd in slechts een paar dagen tijd opgenomen, met behulp van vrienden en familie.

Door de unieke camerastandpunten, het veelvuldig toepassen van slowmotion, het gebruik van dolly’s voor de vloeiende camerabewegingen, en een paar aerial shots roept de film absoluut het idee op dat je naar een professionele Hollywoodproductie zit te kijken. Aan accessoires beperkte Snyder zich tot een Zeiss ExoLens, een Kessler Pocket Dolly en een DJI Osmo Mobile. Voor het instellen van de iPhonecamera gebruikte hij de FiLMiC Pro app.

Het blijkt maar weer dat de tools voor het maken van professionele video’s tegenwoordig letterlijk binnen ieders handbereik zijn. Creativiteit en storystelling, daar draait het om. Dat bleek onlangs trouwens ook al tijdens het Dutch Drone Film Festival. Ook daar waren films te zien met een hoog cinematisch gehalte, geproduceerd met tools die letterlijk in je rugzak passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wil je meer lezen over het vliegen en filmen met een drone? Dan is het boek 'Dronevideo's maken' iets voor jou!

• Vlieg- en camerabewegingen
• Alle camera-instellingen
• Video monteren
• Praktijktips en regelgeving

Het boek is te koop bij alle boekhandels in Nederland en België. Bestel je liever online? Dan kun je onder andere terecht bij bol.com.

Bestel het boek bij Bol.com

Bestel het boek!