Videoclip Marco Borsato verkozen tot beste dronevideo van 2018

De videoclip ‘Alsof je vliegt’ van Marco Borsato is door het publiek verkozen tot beste dronevideo van het jaar 2018 in de categorie ‘Luchtfotografie’ van de Drone Awards 2018. De wedstrijd werd voor de vijfde keer georganiseerd door de website drones.nl.

Voor de wedstrijd konden video’s ingestuurd worden in twee categorieën, Luchtfotografie en Racing. Het publiek werd gevraagd om de winnende video aan te wijzen. De videoclip van Marco Borsato’s nummer ‘Alsof je vliegt’ bestaat volledig uit dronebeelden en verkreeg de meeste stemmen in de categorie Luchtfotografie.

Marco Borsato is blij verrast met het winnen van de Drone Award: “Als groot liefhebber van drones krijgt deze award een mooie plaats in mijn prijzenkast.”

Borsato is zelf een fervent dronevlieger, maar maakte de opnames van de videoclip niet zelf. “Alle eer gaat volledig naar de maker van de videoclip”, zo licht Borsato toe. De luchtopnames werden gemaakt door Jelte Keur, bekend van zijn dronevideo van de Utrechtse Domtoren.

In de categorie ‘Racing’ ging de prijs naar Rene Sebastian uit Best. Hij maakte samen met twee vrienden een unieke video met behulp van een 360 graden camera die hij op zijn racedrones monteerde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wil je meer lezen over het vliegen en filmen met een drone? Dan is het boek 'Dronevideo's maken' iets voor jou!

• Vlieg- en camerabewegingen
• Alle camera-instellingen
• Video monteren
• Praktijktips en regelgeving

Het boek is te koop bij alle boekhandels in Nederland en België. Bestel je liever online? Dan kun je onder andere terecht bij bol.com.

Bestel het boek bij Bol.com

Bestel het boek!