Workshop/lezing

Wil je graag privé of in groepsverband onder begeleiding aan de slag met het maken van dronevideo’s? Of zou je graag auteur Wiebe de Jager willen uitnodigen voor het geven van een lezing? Neem even contact op, dan vertel ik meer over de mogelijkheden.

Onderwerpen die aan bod kunnen komen:

  • eerste keer vliegen en oefeningen
  • regelgeving en veiligheid
  • het gebied vooraf verkennen
  • fotograferen en filmen met een drone
  • foto’s bewerken of video’s monteren
  • 360 graden panorama’s maken
  • 3D modellen maken middels fotogrammetrie

Dit is wat cursisten zeggen over de workshops:


“De workshop was prima georganiseerd en de uitleg was zeer duidelijk. Zo kwamen o.a. de veiligheid, hoe je van te voren het gebied via Google Maps kan verkennen, de technische mogelijkheden en kneepjes uitgebreid aan bod. Het praktische gedeelte liep van een leien dakje temeer omdat ik nog nooit met zo een geavanceerd toestel had gevlogen. Wiebe is een prettig en rustig persoon die open stond voor al mijn vragen over de werking, het reizen en vliegen in het buitenland met een drone. Ik kan iedereen die wil starten met dronefotografie zijn workshops aanbevelen. Voor mij was het een echte eye-opener!”
– Hein Janssen


“Eind augustus heb ik een workshop gedaan bij Wiebe de Jager op een mooie locatie in Den Haag. Dichtbij zee gelegen. Dus mooie shots en video’s, bijna niet te missen.

Doordat ik bij mijn eerste vlucht in mijn woonplaats een ongelukkige landing had met mijn nieuwe drone (Phantom 4) had ik daardoor al forse kosten moeten maken. Om wat meer kennis te hebben van het dronevliegen en het zelfvertrouwen wat op te vijzelen heb ik contact gezocht met Wiebe de Jager. Toevallig had ik hem ontmoet tijdens een evenement met een droneclub uit Breda. Ik ben daar naar toe gegaan om uit te zoeken of dronevliegen en fotograferen iets voor mij zou zijn. Ik ben zelf fotograaf en huur regelmatig een helicopter voor luchtfoto’s in opdracht. Wiebe heeft mij toen die middag wat uitgelegd en nuttige informatie gegeven over dronefotografie.

Vandaar dat ik deze workshop bij Wiebe geboekt heb. En … ik heb er absoluut geen spijt van! Ik heb allereerst de basiskennis van Wiebe gekregen. Waar moet je allemaal op letten als je gaat vliegen met een drone. Daarna heb ik alle info en instellingen van de app en drone met Wiebe doorgenomen en natuurlijk ook geoefend. Dat was wel even spannend. Toen mijn drone weer heelhuids op de grond stond na een testvlucht had ik direct een goed gevoel. Weer een positieve ervaring opgedaan met het dronevliegen. Super! Inmiddels heb ik al weer heel wat uurtjes dronevliegen er op zitten….en zonder problemen!

Terugkijkend op deze workshop ….een hele leerzame les van een ervaren en deskundig persoon. Absoluut aan te raden als je beginnend bent!”
– Arnold Velders


“Onlangs heb ik examen gedaan voor m’n minidrone-licentie. Van tevoren zag ik daar best tegenop! Twee weken voordat het examen plaatsvond ontving ik de lesstof van het KEI (KNVvL). Dat was lastig… lang niet meer in de boeken gezeten. De maandag voor het examen voelde ik mij erg onzeker; wat gaan ze vragen, beheers ik de lesstof, enz. Ik bedacht toen om Wiebe de Jager te benaderen en hem te vragen samen een dagdeel de lesstof door te nemen. Ik was erg blij dat hij daartoe bereid was. De volgende dag zaten wij in een wegrestaurant in De Meern. Aardige man, hij stelde mij op m’n gemak. We hebben de stof door kunnen nemen en wat praktijkvoorbeelden gekanaliseerd. Ging met een goed gevoel huiswaarts en met meer zelfvertrouwen het examen tegemoet. Aanrader!”
– Ad van Lit